love ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Πώς να με ερωτευτεί σε 12 βήματα


Πώς να με ερωτευτεί; Πώς θα τον κάνω να τρέχει από πίσω μου;

Θέλεις να κάνεις τον ψηλό μελαχρινό, τον καστανόξανθο με τα ωραία μάτια ή τον τύπο της διπλανής πόρτας να σε ερωτευτεί; Ακολούθησε τα 12 βήματα και κατάκτησέ τον!
1. Δείξε κάτι εντυπωσιακό!

Μην πάει το μυαλό σου στο στήθος, τα πόδια ή κάποιο άλλο σημείο του σώματός σου, αλλά στα μάτια. Οι έντονες ματιές αρκούν να καταλάβει ότι ενδιαφέρεσαι και μπορεί να τον κάνεις να σε ερωτευτεί μόνο από αυτό.
Πώς συμβαίνει αυτό;
Μια έρευνα του Zick Rubin από το Πανεπιστήμιο του Harvard αναφέρει ότι οι εραστές ξοδεύουν το 75% του χρόνου τους κοιτάζοντας στα μάτια ο ένας τον άλλον. Οι υπόλοιποι ξοδεύουν από 30-60% κάνοντας το ίδιο.

Με το να τον προκαλείς να σε κοιτάζει στα μάτια μπορείς να οδηγήσεις το μυαλό του στην ιδέα του έρωτα.

«Η τελευταία φορά που «χάθηκε» στα μάτια κάποιας για μεγάλο διάστημα ήταν ερωτευμένος» αναφέρει η sexpert Pam Spurr. «Οπότε θεωρητικά αυτό θα μπορούσε να στοχεύσει στο μυαλό του και να επαναφέρει τον έρωτα ξανά».

2. Γίνε όπως αυτός

Φυσικά και δεν χρειάζεται να αρχίσεις καθαρά αντρικές συνήθειες αλλά να επικεντρωθείς σε κοινά στοιχεία σας για να δημιουργήσεις κοινά θέλγητρα. «Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε, όμως, έχουμε μια φυσική τάση να επιθυμούμε ανθρώπους που όχι μόνο έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εμάς αλλά χρησιμοποιούν και τις ίδιες εκφράσεις προσώπου» λέει η Spurr.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιου του Liverpool βρήκαν ότι είναι πιο πιθανό να ερωτευτούμε κάποιον που είναι παρόμοιος με εμάς γιατί αντιλαμβανόμαστε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσώπου ως κλειδιά της προσωπικότητας.

Το γέλιο, το συνοφρύωμα, τα μεγάλα χαμόγελα, οι συγκρατημένες εκφράσεις.. όλα είναι ενδείξεις για το πώς είναι ένας άνθρωπος- κοινωνικός, φιλικός, ντροπαλός, συναισθηματικός.. Οπότε έτσι ψάχνουμε ανθρώπους που μοιάζουν και είναι συμβατοί με εμάς.

3. Αλλά μην το παρατραβήξεις

..γιατί αυτός θα ξέρει, εσύ θα ξέρεις και δεν θα «δέσει» καλά το γλυκό για το μέλλον. «Να προσαρμόζεις τη συμπεριφορά σου είναι ένα στοιχείο, αλλά οι ψεύτικες πλευρές ή οι υποκριτικές στιγμές όταν βαρεθείς θα σε βάλουν σε μπελάδες» αναφέρει o Ian Kerner. «μερικές φορές παρόλα αυτά μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει κάποια από τις συμπεριφορές ή τα ενδιαφέροντα του ανθρώπου που θέλεις αλλά αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν το είχες δοκιμάσει πριν. Νιώσε άνετα και δοκίμασε πράγματα που κάνει αυτός αλλά αν δεν σου ταιριάζουν απλά άφησέ τα. Μπορείς να τον ενθαρρύνεις να κάνει κι εκείνος πράγματα που κάνεις εσύ..δες πως θα κυλήσει».

4. Τριγύρισε μαζί του…πολύ

Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά δεν είναι.. Η οικειότητα δεν προκαλεί περιφρόνηση (εκτός αν δεν του αρέσεις από την αρχή οπότε είσαι καταδικασμένη, sorry). Πάντως, όσο περισσότερο περνάς χρόνο μαζί του τόσο περισσότερο θα του αρέσεις. » Η διαφήμιση λειτουργεί ως ένα σημείο επειδή εκτίθεσαι συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο προϊόν» αναφέρει ο Kerner. «Το ίδιο είναι και με τους ανθρώπους- όσο περισσότερο χρόνο περνάς μαζί τους, έχοντας δεδομένο ότι υπάρχει κοινό ενδιαφέρον για να ξεκινήσει κάτι, τόσο θα αρέσει περισσότερο ο ένας στον άλλον».

5. Και τώρα..εξαφανίσου

Εντάξει μην ανοίξει η Γη και σε καταπιεί, αλλά τόσο όσο να του υπενθυμίσεις πόσο πολύ του αρέσει να περνάει χρόνο μαζί σου. «Τα νέα ζευγάρια συνήθως περνούν μια φάση που ζει ο ένας στην τσέπη του άλλου», λέει η Spurr. «Μετά μπορεί να ακολουθήσει μια περίοδος που τα ενθουσιώδη συναισθήματα μειώνονται. Πριν γίνει αυτό, κάνε ένα βήμα πίσω και γίνε λίγο λιγότερο διαθέσιμη». Πέρασε περισσότερο χρόνο με τις φίλες σου, δες την οικογένειά σου και δούλεψε ως αργά κάποια βράδια. «Αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο παιχνίδι αλλά θα σου δώσει μια μεγαλύτερη αίσθηση να ελέγξεις τα συναισθήματά σου και να αναπτερώσεις τα δικά του».

6. Ζήτα τη βοήθειά του

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ότι μας χρειάζονται. Ο λόγος είναι απλός: αν κάποιος θέλει να ζητήσει τη γνώμη σου σε χρειάζεται να τον κάνεις να νιώσει καλύτερα και φυσικά βοηθώντας αισθάνεσαι πιο όμορφα για τον εαυτό σου. Δείξτου ότι τον χρειάζεσαι. «Σήμερα οι γυναίκες είναι ανεξάρτητες με αποτέλεσμα ένας άντρας να νιώσει λιγότερο ικανός να της προσφέρει αυτά που θέλει -εκτός του sex, τι άλλο έχει να προσφέρει;» αναρωτιέται ο Kerner. «Οπότε βασίσου πάνω του λίγο, άφησέ τον να βασιστεί κι εκείνος πάνω σου και αφήστε το δεσμό να γίνει πιο ουσιαστικός. Ένα καλό βήμα για να ερωτευτείτε».

7. Να έχεις αυτοπεποίθηση

Ναι οι άντρες θέλουν να νιώθουν ότι οι γυναίκες τους έχουν ανάγκη, αλλά δεν θέλουν να νιώθουν ότι θα καταρρεύσεις αν δεν υπάρχουν τριγύρω. «Μια γυναίκα που γνωρίζει τι είναι και στηρίζεται στα πόδια της είναι πολύ ελκυστική» αναφέρει ο Kerner. «Παρόλα αυτά όταν μια γυναίκα έχει ανάγκη έναν άντρα τον κάνει να αισθάνεται ακόμη περισσότερο ότι αξίζει».

8. Γέλα

Αυτό που θέλουν περισσότερο οι άντρες να δείξουν, πιο πολύ κι από τη δύναμη και την εξυπνάδα τους, είναι να έχουν χιούμορ. Και ο λόγος είναι απλός: οι γυναίκες λατρεύουν τους άντρες που τις κάνουν να γελούν. Και αυτό κάνει τους άντρες να νιώθουν όμορφα ακόμη και σέξι. Κι αν κάθε φορά που τον κάνεις να νιώθει τέλεια με τον εαυτό του, είσαι σε πολύ καλό δρόμο για να σε ερωτευτεί.
9. Γίνε φίλη του

Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά για κάποιο λόγο πάντα το αφήνουμε στην άκρη. Υποστήρίζοντας, ακούγοντας, κάνοντάς τον να γελά και να νιώθει όμορφα γενικά σου προσθέτουν αξία. Κι όσο πιο πολλή αξία σου δίνει τόσο πιο πολύ σε ερωτεύεται.
10. Ο έρωτας περνά από το στομάχι

Κλισέ και ίσως και σεξιστικό.. Γιατί μια γυναίκα να πρέπει να μαγειρέψει στον άντρα; Η απάντηση βρίσκεται στο ότι σε όλους ανεξάρτητα από το φύλο αρέσει να του μαγειρεύουν γιατί νιώθει ότι τον αγαπούν.
11. Ερωτεύσου τον

Ο έρωτας είναι αμφίδρομος. «Μερικές φορές θέλουμε κάποιον να μας ερωτευτεί γιατί θέλουμε να νιώσουμε ότι μας θέλουν, αλλά ουσιαστικά δεν είμαστε ερωτευμένοι με αυτόν τον κάποιον» λέει η Spurr. «Ρώτα τον εαυτό σου πώς αισθάνεσαι για αυτόν τον τύπο. Τον δέχεσαι όπως είναι; Τον θέλεις στη ζωή σου; Εκτιμάς αυτά που κάνει για σένα; Μπορείς να βασιστείς σε αυτόν; Αν όχι, τότε μπορεί απλά να εύχεσαι να σε ερωτευτεί χωρίς να αγάπησεις κι εσύ τον εαυτό σου. Αλλά αυτά τα δυο πάνε μαζί».
12. Αγάπησε τον εαυτό σου

Αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο βήμα για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί. Γιατί αν δεν αγαπάς αληθινά τον εαυτό σου θα είναι δύσκολο και για εκείνον να σε ερωτευτεί. Σκέψου τον εαυτό σου ως το πρώτο βραβείο- γιατί για το σωστό άτομο αυτό θα είσαι. Για να νιώσεις τόσο υπέροχα για τον εαυτό σου χρειάζεται να μάθεις να εκτιμάς όλα τα θετικά που έχεις και μπορείς να προσφέρεις. Και δεν λέμε για αυτά που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου, τις ικανοτητές σου στη δουλειά, ή τις μοναδικές χορευτικές σου φιγούρες.. «Μάθε να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι κοινωνική, ευγενική, βαθυστόχαστη, άνετη και συμπαθής.. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα για να αγαπήσεις τον εαυτό σου και δείξε όλα αυτά σε εκείνον που θέλεις να σε ερωτευτεί».

Βάλε τον εαυτό σου σε καταστάσεις που μπορείς να λάμψεις και εκείνος θα είναι σύντομα το φως σου!


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.