φοροδιαφυγη ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΟΕ: Πάνω από 12 εκατ. έκρυβαν δύο δικηγόροι και ένας γιατρός


Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έφεραν στο «φως» οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ που πραγματοποιήθηκαν  τον Μάιο, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλές εισοδηματικές τάξεις.

Όπως διαπιστώθηκε από τους 2.115 στοχευμένους ελέγχους και τους 1.389 ελέγχους διακίνησης η παραβατικότητα τον περασμένο μήνα άγγιξε το 42%.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα αδήλωτα έσοδα το ΣΔΟΕ αποκάλυψε ότι γνωστός Δικηγόρος των Αθηνών δεν δήλωσε έσοδα 6,992 εκατ ευρώ, ένας δικηγόρος στον Πειραιά δεν δήλωσε έσοδα 3,470 εκατ. ευρώ και ένας γιατρός χειρουργός στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα 2,110 εκατ. ευρώ.

Ως προς τη φοροδιαφυγή το ΣΔΟΕ αποκάλυψε ότι στην Αττική επτά επιχειρήσεις εξέδωσαν 1.190 εικονικά τιμολόγια και 81 πλαστά τιμολόγια προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31,7 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης 15 επιχειρήσεις έλαβαν 1.275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23,341 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής απορρυπαντικών, τεχνική εταιρεία Ναυπήγησης σκαφών, εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαφημιστική εταιρεία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στην φυλακή και φέρεται να προμήθευε εικονικά τιμολόγια σε επιχειρήσεις και νησιωτική Δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία. Γίνεται έρευνα για την αποκάλυψη των υποκρυπτόμενων προσώπων. Το ύψος των εκδοθέντων πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχεται στο ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη τρεις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μία Π.Α.Ε., εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 10,623 εκατ. ευρώ.

Στην Κρήτη το ΣΔΟΕ αποκάλυψε περίπτωση μεγάλης επιχείρησης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης που προμηθεύονταν από το εξωτερικό, προκειμένου να καταθέτει τη διαφορά σε offshore εταιρεία συμφερόντων του. Ο τραπεζικός λογαριασμός της offshore πιστώθηκε με το ποσόν 1450.000 ευρώ.

Στον τομέα του λαθρεμπορίου στις 4 Ιουνίου κατασχέθηκαν 6.000 φιάλες παράνομων απομιμητικών ποτών έτοιμα για διάθεση στην αγορά. Επίσης, κατασχέθηκαν 5 τόνοι οινόπνευμα οι οποίοι είχαν προορισμό την κατασκευή απομιμητικών ποτών.

Στις 5 Ιουνίου κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ 520 κιλά ινδικής κάνναβης σε σάκους μεταφοράς κρασιού.

Ακόμη, στο Αγρίνιο συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου γιατί διέθετε παράνομα στριφτά τσιγάρα και κομμένο καπνό. Κατασχέθηκαν 10 κιλά κομμένος καπνός σε αυτοσχέδιες συσκευασίες και 1.300 στριφτά τσιγάρα.

Σημειώνεται ότι εν όψει της θερινής περιόδου το ΣΔΟΕ έχει προγραμματίσει στοχευμένους ελέγχους στους θερινούς τουριστικούς προορισμούς. Αντικείμενο των ελέγχων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής από την καταστρατήγηση της έκδοσης αποδείξεων των ενοικιαζόμενων πολυτελών οικιών στα νησιά μέσω του διαδικτύου, οι έλεγχοι των ημερόπλοιων για έκδοση εισιτηρίων, τα x- dream sports, οι εποχιακές επιχειρήσεις στις παραλίες και οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.