villa-mykonian-princess-ground-floor-outdoors ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Shading Blue: Υπάρχει μία startup που μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε το ακίνητό σας


Ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη και η δική τους εμπειρία ως τουρίστες και φιλοξενούμενοι σε ένα διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει μέσω Airbnb, ήταν αρκετό για να γίνει η αφορμή ώστε να αποφασίσουν να πάνε την ενοικίαση ακινήτων ένα βήμα παραπέρα. Έτσι, ο Γιάννης Χονδρόπουλος, ο Μάρκος Gladkov και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Shading Blue, μία startup η οποία προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται κανείς για να μετατρέψει το ακίνητό του σε πηγή εισοδήματος, αναλαμβάνοντας από την διαμόρφωση και την προώθηση του σπιτιού έως την διαχείριση των ενοικιάσεων.

- Συστήστε μας την Shading Blue
Η Shading Blue είναι μία startup εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού και ειδικότερα, στις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, ή αλλιώς μία εταιρεία που προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται για να μετατρέψει κανείς ένα σπίτι ή εξοχικό σε πηγή σταθερού εισοδήματος. Υπάρχουν τρία βασικά στάδια για την επιτυχημένη εκμετάλλευση ενός ακινήτου: Το πρώτο στάδιο είναι η διαμόρφωση του σπιτιού, ώστε να είναι κατάλληλο για ενοικίαση-το τεχνικό μας τμήμα μπορεί να βοηθήσει με την επίπλωση, την διακόσμηση ή ακόμη και με την ανακαίνισή του. Δεύτερο και πολύ σημαντικό στάδιο είναι η προώθηση του ακινήτου. Η Shading Blue χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα για να εξασφαλίσει ότι θα έχει κανείς το μεγαλύτερο δυνατό εισόδημα. Αξιοποιούμε διεθνείς πλατφόρμες όπως η airbnb αλλά και το site μας, χρησιμοποιώντας παράλληλα εξειδικευμένες μεθόδους marketing. Για την επιτυχημένη πορεία ενός ακινήτου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο μία καλή φωτογράφιση και περιγραφή, που αναδεικνύουν τα δυνατά του σημεία, καθώς και η απευθείας επικοινωνία στη γλώσσα του υποψήφιου πελάτη. Τέλος η διαχείριση των ενοικιάσεων (όπως check in, check out, καθαριότητα) απαιτούν οργάνωση και συντονισμό, δηλαδή χρόνο και κατάλληλα μέσα, που, ίσως, να μην μπορεί κάποιος να τα διαθέσει. 

yaris

- Πότε, πως και γιατί ξεκινήσατε;
Όλα ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια, σε ένα ταξίδι μας στην Βαρκελώνη, όπου σαν «τουρίστες», μετά από μια κουραστική μέρα, με πολύ περπάτημα, γεμάτη γυρίσαμε στο διαμέρισμα, που είχαμε νοικιάσει στο airbnb και συνειδητοποιήσαμε πόσο ωραίο συναίσθημα είναι να έχεις ένα δικό σου χώρο και να μην είσαι, απλά , ένας ακόμη επισκέπτης ξενοδοχείου.
Κάπως έτσι σκεφτήκαμε να εξοπλίσουμε και να διαμορφώσουμε κάποιους δικούς μας χώρους. Καθώς πέρναγε ο καιρός, συνειδητοποιήσαμε οι ίδιοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας ιδιοκτήτης και έτσι αποφασίσαμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και να προσφέρουμε αυτές τις λύσεις, σε όποιον τις χρειαστεί.

- Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία σας μέχρι τώρα;
Είμαστε μία μικρή ομάδα φίλων και συνεργατών. Γνωριζόμαστε από τα σχολικά μας χρόνια και έτσι υπήρξε η απαραίτητη εμπιστοσύνη και η διάθεση, ώστε να προχωρήσουμε σε κάτι μεγαλύτερο μαζί. Έχουμε σπουδές σε διάφορους κλάδους, από μηχανική μέχρι διεθνείς σχέσεις, παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε ότι ο τουρισμός και γενικότερα το επιχειρείν στην Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί και κυρίως από νέα άτομα με φρέσκες ιδέες,αλλά και θέληση να τις υλοποιήσουν.

- Ποιο είναι το νομικό και φορολογικό πλαίσιο για την ενοικίαση ενός ακινήτου και τι πρέπει να προσέχει κανείς;
Η Shading Blue τηρεί όλες τις λογιστικές και νομικές της υποχρεώσεις, όπως ο νόμος ορίζει και το ίδιο απαιτεί και από όλους τους πελάτες της. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως αυτή διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και θα ισχύσει από πρώτη Φεβρουαρίου του 2017, οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο μπορεί να νοικιάσει έως και δύο ακίνητα , τα οποία θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων. Τα ακίνητα αυτά δεν θα μπορούν να νοικιάζονται πάνω από 90 ημέρες. Τέλος, τα έσοδα αυτά φορολογούνται σύμφωνα με τις κλίμακες που προβλέπονται για τα έσοδα από ενοίκια. Για πιο συστηματική αξιοποίηση της περιουσίας σας, το λογιστικό μας τμήμα μπορεί να σας συμβουλεύσει δωρεάν σχετικά με την ίδρυση επιχείρησης.

Ποια είναι τα σχέδιά σας;
Στην παρούσα φάση, έχουμε ταχύτατη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, το Ιόνιο και την Αθήνα. Στο μέλλον, σκοπεύουμε να δραστηριοποιηθούμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Κύπρος. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όσο δυνατόν περισσότερο κόσμο, ενώ ταυτόχρονα τις βελτιώνουμε και τις εξελίσσουμε συνεχώς, ώστε να δείξουμε σε όλους τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία.

 

http://shadingblue.com/

 

OloiGiaOlous (M.M)


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.