Δουκας Παπαντωνιου Βουλγαρακης ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ειδώλιο Βουλγαράκης, Δούκας, Παπαντωνίου για ανακριβές πόθεν έσχες


Η εισαγγελία εφετών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβές πόθεν έσχες, στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Πέτρο Δούκα, ενώ άσκησαν δίωξη για πλημμέλημα στους Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Βουλγαράκη.

Οι διώξεις αφορούν υποθέσεις ανακριβούς πόθεν έσχες, με τον Πέτρο Δούκα να παραπέμπεται για κακούργημα, καθώς η υπόθεσή του αφορά πόθεν έσχες του 2009, ενώ η υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου είναι πριν από το 2008, όταν και άλλαξε ο νόμος, και γι” αυτό το λόγο παραπέμπεται για πλημμέλημα.

Αναφορικά με τον Γιώργο Βουλγαράκη, ο πρώην υπουργός παραπέμπεται επειδή το όνομα της γυναίκας του περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που αντιμετωπίζει κακούργημα καθώς αυστηροποιήθηκε ο νόμος μετά το 2010, φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του. Συγκεκριμένα τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009. Κατά την Εισαγγελική κρίση ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.

Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.

Ο πρώην «τσάρος της οικονομίας» Γιάννος Παπαντωνίου αντιμετωπίζει κατηγορία καθώς εμφανίζεται να απέκρυψε στο «πόθεν έσχες» του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων. Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο πρώην υπουργός όταν κλήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής ήταν ότι επρόκειτο για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Αντίστοιχα για τον κ. Βουλγαράκη η κατηγορία αφορά τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα στο υποκατάστημα της στην Γενεύη της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη ύψους 117.000 ευρώ, στοιχείο που φέρεται να μην δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2007.

Βάση της εισαγγελικής έρευνας ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.