Relationship ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας λειτουργεί σωστά


Τη προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε για τα 7 σημάδια μιας σχέσης που δεν λειτουργεί σωστά, τώρα θα πούμε για τα 6 σημάδια και τα πράγματα που κάνουν μια σχέση να λειτουργεί σωστά. Βέβαια οι απόψεις πάντα διίστανται για αυτό κρατάμε το μυαλό και τη καρδιά μας ανοιχτά.

1.Η επικοινωνία είναι ευγενική ανοιχτή και ειλικρινής

Ξέρεις ότι είσαι σε μια σωστή σχέση όταν τα λόγια μεταξύ σας είναι ευγενικά με αγάπη. Φυσικά θα έχετε τα πάνω σας και τα κάτω σας, αλλά αν η επικοινωνία σας βασίζεται στην ευγένεια και στη συνέπεια της ευγένειας τότε έχετε τη νικητήρια φόρμουλα. Σίγουρα, όχι μόνο να μιλάτε με ευγένεια αλλά να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς. Στη σωστή σχέση, μπορείς να πεις τα πάντα στο σύντροφό σου χωρίς να σε κρίνει η να σε κριτικάρει. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να είστε ειλικρινείς τότε αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Ομοίως θέλετε να είστε σίγουροι ότι ο σύντροφός σας είναι ειλικρινής μαζί σας. Η αλήθεια είναι ότι σαν άνθρωποι δεν είμαστε συνέχεια τέλειοι, για αυτό αν εντοπίσετε τον σύντροφό σας να σας λέει «λευκά» ψέματα, δηλαδή ασήμαντα και μικρά ψέματα μια στο τόσο, μην τον στείλετε κατευθείαν στη μαμά του. Συγχωρέστε τον και δώστε του να καταλάβει τη σημαντικότητα της ειλικρίνειας. Δεν αξίζετε κάτι λιγότερο από ευγενική και ειλικρινή επικοινωνία.

2.Εσείς και ο σύντροφός σας ξέρετε πώς να κάνετε ο ένας τον άλλον να νιώσει αληθινή αγάπη

Όλοι έχουμε διαφορετικά γούστα όταν πρόκειται να πάρουμε αγάπη. Σε μια σωστή σχέση και οι δύο σύντροφοι καταλαβαίνουν τι χρειάζεται ο άλλος και θέλουν να νοιαστούν για αυτούς με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Από κάτι μικρό όπως είναι μια κούπα καφέ το πρωί η ένα ζεστό δείπνο μια ρομαντική νύχτα. Ο σωστός σύντροφος ξέρει τι κάνει την καρδιά σου να φτερουγίζει. Αυτό γίνεται εφικτό με τη σωστή επικοινωνία. Δεν περιμένεις από τον άλλον φυσικά να διαβάζει το μυαλό σου. Μαθαίνεις να γνωρίζεις τον σύντροφό σου και να πράττεις με τρόπο που θα σε ερωτεύεται όλο και περισσότερο.

3.Κρατούν τις διαμάχες στη «χαμηλή φωτιά»

Οι διαμάχες σε μια σχέση είναι κάτι αναμενόμενο. Δεν έχει σημασία πόσο τέλειοι είστε ο ένας για τον άλλον, σε μερικά πράγματα, αν όχι αρκετά. θα διαφωνείτε. Οι διαφωνίες είναι φυσικές και πολλές φορές είναι υγιές σε μια σχέση να συμβαίνουν, επειδή λες τη γνώμη σου και την υποστηρίζεις. Είναι καλύτερο να ξέρεις πως νιώθει ο άλλος παρά να κρύβεστε και να μεγαλώνει η διαφωνία μέσα στο μυαλό σας.

Το κλειδί για τις διαφωνίες είναι να ακούτε προσεκτικά χωρίς να αμύνεστε και να μιλάτε χωρίς να προσβάλετε. Αν οι τσακωμοί λύνονται με ώριμο και υγιές τρόπο τότε το ζευγάρι μαθαίνει να έρχεται πιο κοντά και να αναπτύσσει επικοινωνία που θα το κρατήσει αρκετό καιρό μαζί, αν όχι και οι τσακωμοί είναι συχνοί, για άσχετα πράγματα και λύνονται με ανωριμότητα, τότε έχετε ακόμα πολλούς τσακωμούς μπροστά σας.

4.Οι φίλοι σας και η οικογένεια σας εγκρίνουν

Οι κοντινοί σας καλοί φίλοι μερικές φορές σας ξέρουν καλύτερα από εσάς. Όταν ερωτεύεστε, μπορεί να ξεχνάτε να παίρνετε μαζί το μυαλό σας. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για εσάς έχουν γνώμη που μετράει. Αν είναι θετικοί για τη σχέση σας τότε όλα καλά. Αν όχι ρωτήστε τους και μάθετε γιατί διαφωνούν.

Το κομμάτι αυτό βέβαια κρύβει και άλλες παγίδες αν ο άλλος θέλει να σας κατευθύνει και κρύβει διαφορετικά κίνητρα αν έχει κάποιον περιορισμένο τρόπο σκέψης που δεν συμφωνεί με τον δικό σας, όπως και να έχει όμως καλό είναι να αναζητάτε πάντα την αλήθεια πίσω από τα λόγια των άλλων, αλλά και μέσα σας όσον αναφορά στα συναισθήματά σας.

5.Ο χρόνος που περνάτε μαζί και χώρια είναι ισορροπημένος και ποιοτικός

Όταν ερωτευόμαστε έχουμε το συνήθειο να καταπιανόμαστε με τον άλλον. Αλλά μερικές φορές είναι καλό να περνάμε και ποιοτικό χρόνο χώρια από τον έρωτά μας, αυτό μας φέρνει αρκετές φορές σε μια βαθύτερη κατανόηση για το πώς νιώθουμε και εκτός από αυτό δεν κάνει τη σχέση μας, σχέση εξάρτησης, που πολλές φορές είναι τοξική για το άτομο.

Είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα που αγαπάτε και να ανακαλύπτει ο καθένας τον καλύτερο του εαυτό μέσα από τον άλλον. Διατηρήστε μια καλή ισορροπία και συνεχίστε. Η ισορροπία αυτή μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε ζευγάρι, βρείτε μια που να λειτουργεί καλά και για τους δύο.

6.Βλέπετε πέρα από τους εαυτούς σας

Σε μια σωστή σχέση είναι πολύ σημαντικό να είσαι χαρούμενος, αλλά δεν είναι λάθος να κάνουμε και το κάτι παραπάνω για να δείξουμε αγάπη στο σύντροφό μας.

Δεν λέμε να παρατήσετε την «αυταγάπη» ή να περιμένετε τα πάντα από αυτούς, αυτές είναι ακραίες περιπτώσεις. Λέμε για την ισορροπία μεταξύ αυταγάπης και αγάπης για τον άλλον, αν δεν είστε χαρούμενοι και κάνετε συνέχεια τα χατίρια των άλλων προφανώς και έιναι κάτι τοξικό όπως επίσης και το να περιμένετε από άλλους. Δείξτε απλά ευγνωμοσύνη, εκτιμήστε κάθε τι που σας κάνει να είστε χαρούμενος σε μια σχέση και επιστρέψτε με αγάπη και πράξεις την ευγνωμοσύνη σας. Και πάντα με ισορροπία.

Του Γιάννη Σπάθα

spathas-giannis


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.