Τα δάχτυλα του Παπανδρέου ακολουθούν τα πηδήματα του Τατσόπουλου
Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε μία ιδιαίτερα εξομολογητική συνέντευξη στην εφημερίδα του Όρεγκον «Oregonian», η οποία έγινε στο πλαίσιο ομιλίας που θα πραγματοποιήσει το Φεβρουάριο ως ομιλητής του «World Affairs Council» στο Όρεγκον.
«Η κιθάρα ήταν ένας τρόπος που έλπιζα να προσελκύσω το αντίθετο φύλο. Ήταν η κιθάρα αλλά και η ελληνική μουσική. Είχαμε κάποιους Λατινοαμερικανούς, κάποιους Ευρωπαίους και κάποιους Αμερικανούς. Συνηθίζαμε να κάνουμε παρέα με τον Αντώνη Σαμαρά και νομίζω πως πίναμε πολύ», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα φοιτητικά του χρόνια.
Ερωτηθείς για το πώς η Ελλάδα μπήκε σε τέτοια οικονομική αναταραχή και κατηγορείται για τα προβλήματα της Ευρώπης, επισήμανε πως αυτό είναι μια ωραία δικαιολογία. «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και ιδιαίτερα αυτή προτού αναλάβω, διαχειρίστηκε πολύ άσχημα την οικονομία. Καταλήξαμε με ένα τεράστιο τεράστιο έλλειμμα», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Αναλαμβάνοντας το αξίωμα του πρωθυπουργού, όπως σημείωσε, έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας μάλιστα πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν χάρηκαν τόσο με αυτό. «Έπρεπε να κόψω συντάξεις και μισθούς της μέσης τάξης. Ήξερα ότι αυτό θα μου στοίχιζε πολιτικά. Δεν με ένοιαζε από στη στιγμή που βοηθούσα τη χώρα μου να αποφύγει τη χρεοκοπία. Έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα», είπε ο Γ. Παπανδρέου.
Αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισήμανε πως το Ταμείο αναθεωρεί τις πολιτικές του, λέγοντας: «Η λιτότητα έγινε φαύλος κύκλος. Θέλουν να δουν μεγαλύτερη ανάπτυξη, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επανεξετάζει το πώς μπορεί να τονωθεί η ανάπτυξη».
Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Ήλπιζα ότι θα ήταν συνεργάσιμος όταν ήμουν πρωθυπουργός. Ήταν αρκετά, πώς να το πω, αρνητικός, εξαιρετικά επικριτικός και εύκολα εκμεταλλευόταν τον πόνο του ελληνικού λαού. Τώρα νομίζω ότι έχει αλλάξει εντελώς τον σκοπό του. Αποδέχθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχα εγώ ακολουθήσει. Έχουμε προσωπική σχέση που κατά καιρούς διατηρούμε και βρισκόμαστε».