Τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του σύμπαντος
Σίγουρα θα έχετε νιώσει ότι για πολλά χρόνια έχετε αδικήσει κάποιο φαγητό που αργήσατε να το εκτιμήσετε. Και από τότε υποσχεθήκατε στον εαυτό σας να δοκιμάζετε κάθε φαγητό, ανεξάρτητως προκαταλήψεων και θρύλων. Εξάλλου, είναι αλήθεια πως η γευστικοί μας κάλυκες αντιδρούν διαφορετικά στα ίδια ερεθίσματα μέσα στον χρόνο. Για αυτό ακριβώς υπάρχουν διάφορα παραδείγματα φαγητών που μας άρεσαν παλιά και δεν μας αρέσουν τώρα και το αντίθετο.
Παντζάρια
Rumours: Είναι άγευστο και λερώνει.
Γιατί ναι: Είναι από τις καλύτερες σαλάτες, ειδικά με γιαούρτι και παντζαρόφυλλα.
Πως: Με ξύδι και σκόρδο.
Αγκινάρα
Rumours: Έχει χνούδι.
Γιατί ναι: Είναι ιδανικό συνοδευτικό για ούζο/τσίπουρο/ρακή.
Πως: Ωμή, με αλάτι και λεμόνι.
Αρνί
Rumours: Ζέχνει.
Γιατί ναι: Το κρέας του είναι ό,τι πιο κοντινό σε λουκούμι.
Πως: Στη σούβλα, στη γάστρα, στο φούρνο, παϊδάκια στη σχάρα. Δεν υπάρχει λάθος τρόπος.
Μπάμιες
Rumours: Έχουν σάλια και χνούδι.
Γιατί ναι: Επειδή είναι η μετουσίωση του μελιού σε λαδερό.
Πως: Κοκκινιστές με φέτα και στο τελείωμα ψητές.
Γίγαντες
Rumours: Βρωμάνε.
Γιατί ναι: Είναι ό,τι πιο κοντά στη φασολάδα. Στο αντικειμενικά δηλαδή πιο νόστιμο φαγητό.
Πως: Πλακί στο φούρνο (με λουκάνικο!).
Φάβα
Rumours: Έχει αηδιαστικό χρώμα.
Γιατί ναι: Επειδή είσαι μερακλής.
Πως: Με λάδι και καραμελωμένα κρεμμύδια.