karma ΜΑΘΕ ΤΙ

Τα ζώδια μιλούν: Γιατί κολλάς στον ίδιο τύπο άντρα; Μάθε τις καρμικές σου σχέσεις!


Υπάρχει άραγε συγκεκριμένος λόγος που μου αρέσει πάντα το ίδιο στιλ συντρόφων; Μήπως τιμωρούμαι για κάτι ή μήπως λειτουργώ μαζοχιστικά και επιδιώκω να ταλαιπωρούμαι; Οι παραπάνω συχνές ερωτήσεις αποτελούν άλυτα μυστήρια για όσες παλεύουν να ανακαλύψουν την προσωπική ευτυχία. Μήπως όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο να καταλάβεις γιατί σε ελκύουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, αλλά αν μέσα από αυτές τις σχέσεις μάθεις και κάτι για τον εαυτό σου, τέλεια δεν θα ήταν;
Βασικός κανόνας ερωτικής έλξης: Τα όμοια με τα όμοια

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Υπάρχει ο γενικός κανόνας σχετικά με την έλξη των ζωδίων, που λέει πως η Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης) ταιριάζει με τον Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) και η Γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) τα βρίσκει με το Νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες). Επιπλέον, ανάμεσα στους παραπάνω συνδυασμούς υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο ισχυροί από τους υπόλοιπους. Έτσι, κατά κανόνα, κάθε ζώδιο αισθάνεται ερωτική έλξη για αυτό που βρίσκεται 5ο στη σειρά μετά το ίδιο στον ζωδιακό κύκλο, ενώ μπορεί να κάνει μακροχρόνια σχέση με το απέναντί του. Για παράδειγμα, ο Κριός αισθάνεται έλξη για τον Λέοντα και μπορεί να κάνει μακροχρόνια σχέση με τον Ζυγό.

Οι λεπτομέρειες:

Για να έχεις μια καλύτερη εικόνα, οι πιθανοί συνδυασμοί φαίνονται παρακάτω. Μην το πάρεις κι τοις μετρητοίς αφού οι συνδυασμοί αυτοί πολλές φορές δεν καταλήγουν και πουθενά γενικά όμως βλέπεις που υπάρχει η τάση . Ένας πιθανός λόγος είναι και η συμβολή του ωροσκόπου στην επιλογή ερωτικών συντρόφων. Η κατηγοριοποίηση σ” αυτόν είναι πιο συμβατή με τους ωροσκόπους, αφού ο ωροσκόπος δείχνει κατά κύριο λόγο τις σχέσεις που επιθυμούμε, οπότε τα ζώδια που βρίσκονται 5ο και 7ο στον ζωδιακό κύκλο μετά από αυτόν είναι όσα παρουσιάζουν ερωτικό ενδιαφέρον. Έτσι, για να κατανοήσεις ακόμα βαθύτερα τις ανάγκες σου ως προς τα χαρακτηριστικά που θέλεις να φέρει ο σύντροφός σου, δεν έχεις παρά να φτιάξεις τους παραπάνω συνδυασμούς τόσο για το ζώδιο όσο και για τον ωροσκόπο σου. Αντιλαμβάνεσαι βέβαια πως έτσι μπορεί να δημιουργηθούν συνδυασμοί που αυτοαναιρούνται αν υπάρχει εντελώς διαφορετική ποιότητα μεταξύ ζωδίου και ωροσκόπου.

Η σημασία του Άρη και της Αφροδίτης
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η παράμετρος του «θηλυκού» και του «αρσενικού» αστρολογικού χάρτη, που δηλώνει την έλξη για συγκεκριμένα ζώδια. Έτσι, στην ψυχολογική αστρολογία είναι κατά κανόνα αποδεκτό πως στην περίπτωση του αρσενικού ερωτικού συντρόφου εξετάζουμε τη θέση του Ήλιου και του Άρη στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη της γυναίκας. Ο Ήλιος και ο Άρης είναι οι δύο πλανήτες που συμβολίζουν τις αρσενικές ποιότητες στον αστρολογικό χάρτη, οπότε μπορούν να γίνουν και οι πλανήτες που δείχνουν ποιος είναι ο εραστής ή ο σύντροφος της γυναίκας. Με βάση τα παραπάνω, οι πιθανοί συνδυασμοί με βάση τον Ήλιο συμπίπτουν με τα στοιχεία του πίνακα, αφού ένας Ήλιος σε ζώδιο της Φωτιάς θα ταιριάζει πιο εύκολα με ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα. Παρομοίως, η θέση του Άρη, το ζώδιο όπου βρίσκεται, αποκαλύπτει τα ζώδια που πιθανόν ξυπνούν το ερωτικό ένστικτο σε συγκεκριμένα άτομα, και οι συνδυασμοί ακολουθούν και πάλι τον κανόνα του πίνακα (π.χ. ένας Άρης στον Σκορπιό σε θηλυκό χάρτη αναζητά άντρες που ανήκουν στα ζώδια του Νερού ή της Γης).
Επειδή όμως ο Ήλιος και ο Άρης δείχνουν και επιρροές από τον πατέρα σε μικρή ηλικία, την εικόνα που σχηματίστηκε στο ασυνείδητο ενός μικρού κοριτσιού, για παράδειγμα, αυτά τα στοιχεία στην πορεία αντιστοιχούν σε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που θα θέλει να έχει ή να μην έχει αργότερα ο εραστής ή ο σύντροφός της, ανάλογα με την επιρροή (θετική ή αρνητική) του πατέρα της στη ζωή της. Έτσι, ένας Άρης στον Σκορπιό που έχει δίπλα του έναν Κρόνο (Άρης και Κρόνος σε όψη συνόδου), μπορεί να συμβολίζει μια έντονα αυταρχική ή συναισθηματικά απόμακρη πατρική φιγούρα. Οποιοσδήποτε λοιπόν ταιριάζει σε αυτό το πρότυπο (π.χ. Αιγόκεροι, Σκορπιοί, Ταύροι) μπορεί να είναι απωθητικοί ως εραστές. Αντίστροφα, κάποια μπορεί να επιδιώκει σχέσεις με τέτοια άτομα, γιατί παλεύει να ξεπεράσει κάτι που έχει χαραχτεί βαθιά στο ασυνείδητό της μέσα από σχέσεις που καταλήγουν σε φιάσκο, θεωρώντας πως έτσι τιμωρεί τον πατέρα που έχει εντυπωθεί στη μνήμη της.

Αντίστοιχα, στον αστρολογικό χάρτη ενός άντρα έχει μεγάλη σημασία η θέση της Σελήνης και της Αφροδίτης, πλανητών με θηλυκά χαρακτηριστικά που δείχνουν τις συναισθηματικές ανάγκες και τις σχέσεις του ατόμου. Εδώ ισχύουν και πάλι όσα ειπώθηκαν παραπάνω για τις θέσεις του Ήλιου και του Άρη, αφού τα ζώδια όπου βρίσκονται η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι ενδεικτικά για την ποιότητα των ζωδίων που αναζητά κάποιος ως θηλυκά ερωτικά πρότυπα. Επειδή όμως η Σελήνη δείχνει και τη σχέση με τη μητέρα, τις αναμνήσεις και τα βιώματα που έχουν εντυπωθεί στο ασυνείδητο σχετικά με αυτήν, η θέση της στον αστρολογικό χάρτη είναι ενδεικτική για το είδος συναισθημάτων που θέλει να μοιράζεται ένας άντρας. Έτσι, μια Σελήνη σε ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) σαγηνεύεται από γυναίκες με έντονο συναισθηματικό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) ή υλικό (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) υπόβαθρο, αφού η ανταλλαγή τροφής (κυρίως συναισθηματικής) αλλά και η σταθερότητα στις σχέσεις είναι κομβικής σημασίας. Από την άλλη, μια Σελήνη σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) και της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) έχει ανάγκη από γυναίκες που εκφράζουν τις συναισθηματικές ανάγκες τους μέσα από τη λογική και δεν δένονται σε σχέσεις εξάρτησης. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και για τη θέση της Αφροδίτης σε έναν αντρικό αστρολογικό χάρτη, αφού αποκαλύπτει την εικόνα της γυναίκας και το είδος της σχέσης. Έτσι, μια Αφροδίτη στον Λέοντα γοητεύεται από εκφραστικές γυναίκες (Κριός, Λέων, Τοξότης), αλλά βρίσκει αρκετά κοινά και με γυναίκες που εκλογικεύουν τις σχέσεις (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος). Επιπλέον, οι όψεις της Σελήνης και της Αφροδίτης με άλλους πλανήτες στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη (το είδος των όψεων και οι πλανήτες που δημιουργούν αυτές τις όψεις) θα καθορίσουν κατά πόσο το ζώδιο όπου βρίσκονται η Σελήνη και η Αφροδίτη θα αποτελέσουν πατρόν για εύκολες ή δύσκολες σχέσεις, αφού ανασύρουν μνήμες της μητέρας και οδηγούν σε προσπάθειες επανάληψης ή τιμωρίας της σχέσης μητέρας – γιου.

Και το κάρμα;

Έχοντας κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο που αναφέρεται στους οίκους και τους πλανήτες που δείχνουν το είδος των ερωτικών σχέσεων που κάνουμε στη ζωή μας και τους λόγους για τους οποίους επαναλαμβάνονται, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούμε και στο πολυθρύλητο κάρμα. Οι καρμικοί συνδυασμοί ζωδίων φαίνονται στον πίνακα που βρίσκεται δεξιά και αφορούν ζώδια που δεν έχουν κανένα κοινό μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, αναφερόμαστε στο συνδυασμό Κριού (ζώδιο της Φωτιάς και του παρορμητικού σταυρού) με την Παρθένο (ζώδιο της Γης και του μεταβλητού σταυρού) και τον Σκορπιό (ζώδιο του Νερού και του σταθερού σταυρού). Οι σχέσεις που προκύπτουν ανάμεσα στους παραπάνω συνδυασμούς είναι μάλλον σχέσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το άγνωστο, αφού δύο διαφορετικές προσωπικότητες προσπαθούν να εξερευνήσουν και πιθανότητα να επιβληθούν η μία στην άλλη. Ο πιο εύκολος τρόπος επιβολής είναι η σεξουαλική χαλιναγώγηση ή εξάρτηση, γι” αυτό και όταν αναφερόμαστε σε καρμικούς συνδυασμούς μιλάμε για σχέσεις με έντονο σεξουαλικό πάθος. Οι καρμικοί συνδυασμοί μπορεί να επαναλαμβάνονται με το χρόνο, αφού το καρμικό μάθημα του σεβασμού σε μια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα που δεν είναι ανάγκη να διορθώσουμε ή να αφομοιώσουμε μπορεί να χρειάζεται πολλές επαναλήψεις για να γίνει αποδεκτό.

Μία ακόμα παράμετρος του κάρμα στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι το δίπολο βόρειου δεσμού (dharma στην ινδική ορολογία) και νότιου δεσμού (karma στην ινδική ορολογία), που συμβολίζει τις δύο πύλες, του παρελθόντος (νότιος δεσμός) και του μέλλοντος (βόρειος δεσμός). Σχέσεις με ανθρώπους που έχουν το ίδιο ζώδιο με αυτό του νότιου δεσμού είναι εύκολες, αφού δείχνουν πατρόν συμπεριφοράς που γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίζουμε. Επιπλέον, αν κοντά στο νότιο δεσμό βρίσκονται πλανήτες που υποδεικνύουν τρόπους συσχέτισης (Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, Άρης), τότε η επανάληψη σχέσεων με το ίδιο είδος ανθρώπων δηλώνει προσκόλληση στο παρελθόν, στην ασφάλεια της συνήθειας και στην ανάγκη για έλεγχο στη σχέση. Αντίστροφα, σχέσεις με άτομα που φέρουν το ζώδιο όπου βρίσκεται ο βόρειος δεσμός ή ένας προσωπικός χάρτης με τον ωροσκόπο ή τους παραπάνω πλανήτες δίπλα στο βόρειο δεσμό δηλώνουν ένα άτομο που είναι έτοιμο να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, που ιντριγκάρεται από σχέσεις που τροφοδοτούν πτυχές της προσωπικότητάς του που δεν αναγνωρίζει ή εκφράζει.
Τελικά οι επαναλαμβανόμενες σχέσεις είναι μύθος;

Όπως γίνεται φανερό, είναι εξαιρετικά πιθανό να συναντάμε το ίδιο πατρόν σχέσεων στη ζωή μας, αφού κουβαλάμε μέσα μας κομμάτια από τη σχέση με τους γονείς μας, που θέλουμε να ζήσουμε εκ νέου ή να απαλλαγούμε από αυτά. Αυτό όμως που έχει σημασία, ακόμα και μέσα από ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, είναι να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Έτσι, θα τα βρούμε αρχικά με εμάς, ώστε να αναζητήσουμε πραγματικό/-η σύντροφο και όχι δεκανίκι στην προσπάθειά μας να σταθούμε όρθιοι.

Καρμικοί συνδυασμοί

 • Κριός: Παρθένος, Σκορπιός
 • Ταύρος:Ζυγός, Τοξότης
 • Δίδυμοι: Σκορπιός, Αιγόκερως
 • Καρκίνος: Τοξότης, Υδροχόος
 • Λέων: Αιγόκερως, Ιχθύες
 • Παρθένος: Υδροχόος, Κριός
 • Ζυγός: Ιχθύες, Ταύρος Σκορπιός: Κριός, Δίδυμοι
 • Τοξότης: Ταύρος, Καρκίνος
 • Αιγόκερως: Δίδυμοι, Λέων
 • Υδροχόος: Καρκίνος, Παρθένος
 • Ιχθύες: Λέων, Ζυγός

Οι καλύτεροι ερωτικοί συνδυασμοί

ΚΡΙΟΣ

Ερωτική έλξη: Λέων
Σοβαρή σχέση: Ζυγός
Έλξη: Τοξότης, Δίδυμοι, Υδροχόος, Κριός

ΤΑΥΡΟΣ
Ερωτική έλξη: Παρθένος
Σοβαρή σχέση: Σκορπιός
Έλξη: Ταύρος, Καρκίνος, Ιχθύες, Αιγόκερως

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ερωτική έλξη: Ζυγός
Σοβαρή σχέση: Τοξότης
Έλξη: Κριός, Λέων, Υδροχόος, Δίδυμοι

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ερωτική έλξη: Σκορπιός
Σοβαρή σχέση: Αιγόκερως
Έλξη: Ταύρος, Ιχθύες, Παρθένος, Καρκίνος

ΛΕΩΝ
Ερωτική έλξη: Τοξότης
Σοβαρή σχέση: Υδροχόος
Έλξη: Κριός, Δίδυμοι, Ζυγός, Λέων

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ερωτική έλξη: Αιγόκερως
Σοβαρή σχέση: Ιχθύες
Έλξη: Καρκίνος, Ταύρος, Σκορπιός, Παρθένος

ΖΥΓΟΣ
Ερωτική έλξη: Υδροχόος
Σοβαρή σχέση: Κριός
Έλξη: Λέων, Δίδυμοι, Τοξότης, Ζυγός

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ερωτική έλξη: Ιχθύες
Σοβαρή σχέση: Ταύρος
Έλξη: Σκορπιός, Καρκίνος, Παρθένος, Αιγόκερως

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ερωτική έλξη: Κριός
Σοβαρή σχέση: Δίδυμοι
Έλξη: Λέων, Υδροχόος, Ζυγός, Τοξότης

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ερωτική έλξη: Ταύρος
Σοβαρή σχέση: Καρκίνος
Έλξη: Παρθένος, Ιχθύες, Σκορπιός, Αιγόκερως

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ερωτική έλξη: Δίδυμοι
Σοβαρή σχέση: Λέων
Έλξη: Ζυγός, Τοξότης, Κριός, Υδροχόος

ΙΧΘΥΕΣ
Ερωτική έλξη: Καρκίνος
Σοβαρή σχέση: Παρθένος
Έλξη: Σκορπιός, Ταύρος, Αιγόκερως, Ιχθύες

 


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.