merkel5 ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στην Ευρώπη «Η ευημερία με βερεσέ», δηλώνει η Μέρκελ


 Η Άνγκελα Μέρκελ, απαντά λέγοντας πως οι Γερμανοί δεν είναι φτωχότεροι από τον Νότο.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι οι περισσότερες χώρες του Νότου, έχουν προβεί στις μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες, ώστε να γυρίσουν σε μια σταθερή τροχιά. Υπογραμμίζει δε, ότι η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο θέμα της νεανικής ανεργίας.

Συγκεκριμένα, η γερμανίδα Καγκελάριος, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να κατανοήσουν πως η «ευημερία με βερεσέ»  έχει φτάσει πλέον στο  της, την Παρασκευή. Ενώ, αποδέχτηκε,  πως οι εφαρμοζόμενες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν οδυνηρές περικοπές έχοντας σαν αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν.

Συνεχίζοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild» τόνισε, πως ο κεντρικός  πυρήνας είναι,  «Η κάθε χώρα, μακροπρόθεσμα,  να μπορεί να ζει μόνο με αυτά που παράγει. Η κάθε χώρα πρέπει να έχει μία ανταγωνιστική οικονομία, χρειάζεται μία βιομηχανική βάση, μικρή ή μεγάλη» .

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε  της στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς, η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «παραμορφωμένο», εξηγώντας ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία πολλοί πολίτες αγοράζουν ακίνητα κυρίως ως εξασφάλιση.

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά, «Καθαρά στατιστικά, χώρες όπως η Ισπανία, η Κύπρος ή η Ελλάδα είναι ανά νοικοκυριό πλουσιότερες από εμάς. Αλλά, προσοχή! Η στατιστική είναι παραμορφωμένη. Σε αυτές τις χώρες είναι πολύ περισσότεροι οι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων, κυρίως ως μέσο εξασφάλισης των γηρατειών τους. Στη Γερμανία υπάρχει ισχυρό νομικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Οι υψηλές αποδοχές των Γερμανών στη σύνταξη δεν περιλαμβάνονται ωστόσο στη στατιστική για την περιουσία ούτε η ιδιοκτησία ακινήτων των Γερμανών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο πλούτος να εμφανίζεται μικρότερος από ό,τι είναι».

Επιπλέον, απάντησε στην ερώτηση  για το κατά πόσον η Γερμανία μπορεί να θεωρηθεί μία χώρα «μοντέλο» για την Ευρώπη, δηλώνοντας τα εξής, «Η Γερμανία είναι μία χώρα όπου κάποιος μπορεί εύκολα να δει τα θετικά αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, τη στιγμή μάλιστα πως μόλις πριν από 10 χρόνια η χώρα θεωρούταν ο ασθενής της Ευρώπης».

Τέλος, απάντησε  σχετικά με το νέο κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), το οποίο υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, λέγοντας, ότι το καλύτερο για τη χώρα είναι η συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησής της, η οποία σε καιρούς παγκόσμιου ανταγωνισμού δημιουργεί στο εσωτερικό οικονομική και κοινωνική ισχύ και στην Ευρώπη μια ένωση σταθερότητας.

Υπογράμμισε  δε ότι αυτή η πολιτική στηρίζεται ευρέως από τους Γερμανούς, ενώ αναφερόμενη στην κρίση του ευρώ, εμφανίζεται πεπεισμένη ότι η διάσωση του ευρώ δεν αφορά μόνο τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος, αλλά κυρίως την ανάγκη η Ευρώπη να βγει από την κρίση πιο ισχυρή από ότι εισήλθε σε αυτήν.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.