ΟΛΜΕ31 ΕΛΛΑΔΑ

Τη δίωξη των μαθητών στη Λαμία καταγγέλει η ΟΛΜΕ


Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΟΛΜΕ εξαπέλυσε επίθεση προς όλες τις πλευρές σχετικά με την καταδίκη μαθητών που είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας 3 νεαροί τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης ενώ σε εξωσχολικούς απαγγέλθηκε ποινή 4μηνης φυλάκισης.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:
Σε μια πρωτοφανή επίθεση αυταρχισμού κυβέρνηση και δικαιοσύνη, προχώρησαν στη σύλληψη, δίκη και καταδίκη μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Αφού πρώτα κατήργησαν με συνοπτικές διαδικασίες τις ειδικότητές τους, αφού τα ανάγκασαν ή να αλλάξουν ειδικότητα στα μισά των σπουδών τους ή να στραφούν στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, αφού υποχρηματοδοτούν χρόνια τώρα τα σχολεία τους, τους αφαιρούν και το δικαίωμα να αντιδρούν και να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση και στην Δωρεάν εκπαίδευση, ποινικοποιώντας κάθε μορφή αντίδρασης και διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας καλούνται καθημερινά μαθητές και γονείς να καταθέσουν σε αστυνομικά τμήματα επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Πιέζουν τους διευθυντές των σχολείων να δώσουν ονόματα μαθητών στην Αστυνομία.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

• Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία.

• Η παιδαγωγική σχέση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν υποκαθίσταται από εισαγγελείς και δικαστήρια • Ο αγώνας εκπαιδευτικών και μαθητών και γονέων για Δωρεάν Δημόσιο σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες δεν ποινικοποιείται.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης και συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση πρέπει ν’ απολογηθεί για την επίθεση στα λαϊκά, εργατικά και μορφωτικά δικαιώματα.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους μαθητές μας που αγωνίζονται και δεν θα τα αφήσουμε βορά στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Κανείς εκπαιδευτικός να μη μείνει αμέτοχος. Να περιφρουρήσουμε τον αγώνα των μαθητών μας. Κανείς διευθυντής σχολείου και κανείς γονιός να μη συμβάλλει με κανένα τρόπο στην ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών.

Οι μαθητές έχουν κάθε δίκαιο να αντιδρούν στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σπίτια τους και στο σχολείο τους από τις επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων πολιτικών.   Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.