Την Έλενα Ράπτη θέλουν στη Νέα Δημοκρατία υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Σκληρές μάχες αναμένονται να γίνουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά τις υποψηφιότητες των Απόστολου Τζιτζικώστα και Γιάννη Ιωαννίδη για τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει προκαλέσει και εσωκομματικές αναταράξεις, με ενδιαφέρον αναμένεται μια αναμέτρηση ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου πιέζει να θέσει υποψηφιότητα για το δήμο της Θεσσαλονίκης.
Η διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης από τους δύο πολιτευτές αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς απέναντι από τον κ. Μπουτάρη, που έχει μεγάλη δυναμική στην πόλη, ενδέχεται να βρεθεί η γοητευτική και έμπειρη περί τα διοικητικά Ελενα Ράπτη.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα εκτός συζήτησης «η Ν.Δ. αναζητεί υποψήφιο που θα σταθεί απέναντι στον κ. Γ. Μπουτάρη, με τις πιέσεις να ασκούνται προς την πλευρά της βουλευτού κ. Ελενας Ράπτη, η οποία πάντως δεν εμφανίζεται ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη με την προοπτική. Στο ζήτημα του Δήμου παρενέβη χθες και ο έκπτωτος περιφερειάρχης κ. Παν. Ψωμιάδης, αυτοπρο-τεινόμενος: «Εάν η Ν.Δ. πραγματικά ήθελε να κερδίσει με σιγουριά τον Δήμο Θεσσαλονίκης είχε νικητή: τον Παναγιώτη Ψωμιάδη…».
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταλήξει εντός των προσεχών 24 ωρών στα ονόματα για τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας, με το όνομα του Αρη Σπηλιωτόπουλου να κερδίζει έδαφος ως πιθανός υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας.