Το oloigiaolous στηρίζει την έκθεση για το Φάλουν Ντάφα: Η τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας
Από τις 2 έως τις 8 Μαρτίου παρουσιάζεται στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου η διεθνής έκθεση τέχνης με τίτλο: «The Art of Zhen Shan Ren» (Η τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας).
Το oloigiaolous είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.
Η Τέχνη του Τζεν Σαν Ρεν συγκεντρώνει τα έργα δεκαοκτώ καλλιτεχνών, οι οποίοι επί το πλείστον είναι Κινέζοι. Κοινό στοιχείο τους είναι η εξάσκηση της παραδοσιακής μεθόδου Φάλουν Ντάφα, γνωστή και ως Φάλουν Γκονγκ, το οποίο μέχρι το 1999, περισσότεροι από εβδομήντα εκατομμύρια Κινέζων το είχαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Παρ’όλα αυτά, στις 20 Ιουλίου του ’99 ο τότε Κινέζος ηγέτης Τζιάνγκ Ζεμίνγκ, παρακάμπτοντας το νόμο το κατέστειλε δια της βίας και όσοι το εξασκούσαν διώχτηκαν βάναυσα ανεξαιρέτως των καλλιτεχνών, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μέσω της νεο-αναγεννησιακής τους τεχνοτροπίας, τα φωτεινά σημεία του εσωτερικού κόσμου τους αλλά και τα σκοτεινά σημεία γεγονότων για την Κίνα του 21ου αιώνα που αποκρύπτονται από το ευρύ κοινό.
Η έκθεση απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Ειδικότερα, στους λάτρεις της τέχνης και σε όσους αναζητούν νέα μονοπάτια στις καλές τέχνες, σε όσους ενδιαφέρονται για μια τέχνη που να αντικατοπτρίζει κοινωνικά θέματα με μηνύματα και για όσους ενδιαφέρονται ευρύτερα για την ανθρώπινη κατάσταση ύπαρξης και την ικανότητα ενός ανθρώπου να ξεπερνά αντιξοότητες. Αυτά που η τέχνη τους απεικονίζει εκτυλίσσονται εκεί αυτή τη στιγμή και είναι όλα πραγματικά γεγονότα.
Την έναρξη της έκθεσης προλόγισε ο Ευγένιος Γιαρένης, ενας σύγχρονος συγγραφέας, ο οποίος μίλησε για τη δίωξη και το κοινό όραμα των καλλιτεχνών να μεταδώσουν στους ανθρώπους τα βιώματα τους και παράλληλα ενα μήνυμα ελπίδας και θάρρους.
Σε πιάνο παίχτηκαν από τον Στάθη Βεργή, κυρίως κομμάτια του Σεμπάστιαν Μπάχ και ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι από την Shen Yun Symphony Orchestra που ονομάζεται : «Who can get it» ενώ άλλα έργα θα παίχτηκαν σε άρπα.
Όπως αναφέρει η Ναταλία Μπασδέκη:
«Όλες αυτές οι απαντήσεις θα δοθούν στους πίνακες των καλλιτεχνών από προσωπικές τους εμπειρίες. Καθώς το Φάλουν Ντάφα απαγορεύτηκε θανατηφόρα στην Κίνα από το 1999 μέχρι σήμερα, όσοι καλλιτέχνες μπόρεσαν να ξεφύγουν από την Κίνα, έρχονται τώρα μαζί και μας ενημερώνουν μέσω της νεοαναγεννησιακής τους τεχνικής αληθινές ιστορίες με έντονη συναισθηματική φόρτιση που έχουν ζήσει, έργα που φαινομενικά αποδίδουν μηνύματα θανάτου και θλίψης όμως μέσα από αυτά διαφαίνεται μια λάμψη και μια ελπίδα. Η ελπίδα προέρχεται από το πιo σημαντικό σημείο μιας ανθρώπινης ύπαρξης δηλαδή την καλλιέργεια του εαυτού. Η καλλιέργεια του εσώτερου εαυτού για τους καλλιτέχνες είναι και αυτό που τους δίνει την δύναμη να συνεχίζουν και κατ αυτούς όσο πιο αγνοί και καθαροί, τόσο πιο όμορφα έργα θα αποδώσουν.
Σε διάφορους πίνακες διαφαίνεται η ομορφιά και η ενέργεια ενός ανθρώπου όταν καλλιεργεί τον εαυτό του και πως αυτό συνδέεται με το σύμπαν. Μέσω της εσωτερικής καλλιέργειας που ακολουθούν οι καλλιτέχνες είχαν την δύναμη να περάσουν καταστάσεις φρίκης και παραλογίας στις φυλακές της Κίνας και παρόλα αυτά να εμμένουν στην πίστη τους πως η ελευθερία της πίστης και η καλλιέργεια του νου είναι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης και όσο και να μην συμφωνεί ένα καθεστώς είχαν την πνευματική δύναμη και το θάρρος να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να ενημερώσουν τον κόσμο για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνει στην στην γενέτειρα τους Κίνα. Και τους τρόπους με τους οποίους συμβαίνει. Λαμβάνοντας ρίσκα κάνοντάς το, η έκθεση τέχνης έχει αγκαλιαστεί σε πάνω από 70 χώρες λαμβάνοντας τους καλύτερους εγκωμιασμούς και έχει δραστηριοποιήσει τους θεατές, ενώ παράλληλα ο δυτικός κόσμος εξασκεί Φάλουν Ντάφα σε πάνω από 110 χώρες πράγμα που δείχνει πως κάτι καλό δεν χάνεται ότι και να γίνει και όπου και να είναι»…
Μάθετε περισσότερα για το Φάλουν Ντάφα εδώ.