WE_sketch ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

WEPOLITICS: Φτιάξε τη δική σου δημοσκόπηση, πες (επιτέλους) τη γνώμη σου ελεύθερα!


Το www.wepolitics.gr είναι το κοινωνικό δίκτυο που σχεδιάστηκε για να φέρει την επανάσταση στην πολιτική έκφραση. Κι αυτό γιατί όσο η ψηφιακή μας παρουσία γίνεται όλο και πιο έντονη, τόσο η πολιτική έκφραση και η συμμετοχή στα κοινά πρέπει να επαναπροσδιοριστεί με έναν ιδιαίτερο, καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο.

Ακριβώς αυτό σκέφτηκαν, πριν από 2 χρόνια, ο Γιάννης Ευμολπίδης και ο Βασίλης Ζούπας, παιδικοί φίλοι που μοιράζονται κοινό όραμα, εμπνεύστηκαν το WEPOLITICS, το οποίο είναι πλέον στο διαδίκτυο από αρχές Δεκέμβρη. Αποτελείται από μία ομάδα νέων ανθρώπων που πιστεύουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου πολιτικής έκφρασης, βασισμένο στο διαδίκτυο και στις νέες τεχνολογίες.

«Πιστεύουμε ότι μόνο με μια αλλαγή του μέσου έκφρασης μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα που σχετίζεται με τη σύνδεση των απόψεων των πολιτών με τον χώρο άσκησης της εξουσίας. Τα υπάρχοντα μέσα είναι απαρχαιωμένα ή αναποτελεσματικά και καθιστούν τη σύνδεση αυτή ανέφικτη. Με ένα μέσο όπως το WEPOLITICS, μπορεί ο καθένας μας να εκπαιδευτεί πολιτικά και να σκεφτεί βαθύτερα και πιο εποικοδομητικά για τα ζητήματα που τον απασχολούν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια κοινωνία υπό συνεχή πίεση τα τελευταία χρόνια, όπως η ελληνική», δηλώνουν στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο oloigiaolous.

AA_DSC2448

Πως λειτουργεί το WEPOLITICS;

Το WEPOLITICS είναι ένα πολιτικό, κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να θέσουν ερωτήσεις, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να λάβουν στατιστικά στοιχεία – σε πραγματικό χρόνο – για τα θέματα που τους απασχολούν. Οι απαντήσεις μορφοποιούνται σε διαγράμματα, τα οποία και σηματοδοτούν μια συνεχή σφυγμομέτρηση της κοινωνίας σε θέματα που ρωτούν οι ίδιοι οι χρήστες. Παράλληλα, η εφαρμογή τηρεί πλήρη σεβασμό στο ιδιωτικό απόρρητο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Γιατί κάποιος να παρακολουθεί καθημερινά και να συμμετέχει στις δημοσκοπήσεις του WEPOLITICS;

Στις μέρες μας διαπιστώνουμε την διαρκώς αυξανόμενη ενασχόληση του κόσμου με τα κοινωνικά δίκτυα. Φίλοι, επαγγελματικές αναζητήσεις, αγάπη για τη φωτογραφία, άμεση ενημέρωση, βρίσκουν έδαφος αντίστοιχα στα Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, για να αναφέρουμε μόνο ορισμένα τέτοια δίκτυα. Μέσα σε αυτό το ευρύ φάσμα της νέας ψηφιακής ταυτότητας, εμείς προσφέρουμε την κοινωνική πλατφόρμα με έμφαση στην πολιτική έκφραση.

Οι ερωτήσεις που τίθενται στο WEPOLITICS ακολουθούν συνήθως την επικαιρότητα. Έτσι ο χρήστης μπορεί να θέσει μια ερώτηση αναρτώντας τον σύνδεσμο ενός άρθρου που μόλις διάβασε στο διαδίκτυο και σε πραγματικό χρόνο να μάθει την άποψη του κόσμου διαμορφωμένη σε στατιστικά διαγράμματα. Τέλος, όσο μεγαλώνει η κοινότητά μας, τόσο θα βελτιώνεται και η ποιότητα των αποτελεσμάτων καθώς αυτά θα προσεγγίζουν την αντικειμενική άποψη της κοινωνίας.

WE_sxolia

Θεωρείτε ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας, αναφορικά με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων; Η ιστοσελίδα σας βοηθάει στο να ακούγονται πιο εύκολα και άμεσα οι φωνές των πολιτών σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν;

Καθένας από εμάς έχει πολιτικά δικαιώματα, τα οποία εξασκεί δυστυχώς μόνο την ημέρα των εκλογών. Στο WEPOLITICS πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει ώστε η πολιτική έκφραση να γίνει πιο σαφής και συνεπώς η δημοκρατία να γίνει αμεσότερη. Πλέον με τα εργαλεία που υπάρχουν σε συνδυασμό με τη δυναμική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σύγχρονο εργαλείο πολιτικής έκφρασης, μέσα από το οποίο ο χρήστης θα ανακτήσει τη δυνατότητα για προσωπική και ουσιώδη συμμετοχή στα κοινά και ουσιαστικά θα αναπροσδιορίσει το ρόλο του ως πολίτης. Στα πλαίσια της εφαρμογής, ο χρήστης καλλιεργεί σταδιακά την πολιτική του ταυτότητα και εξοικειώνεται στην έκφραση απόψεων και ερωτημάτων. Αγγίζοντας έναν ικανοποιητικό αριθμό χρηστών, το WEPOLITICS μπορεί να γίνει φορέας δημιουργικών ιδεών, μετρήσιμων απόψεων, ουσιαστικής κριτικής και επέμβασης σε όλα τα επίπεδα διοίκησης – από το τοπικό (Δήμος) μέχρι το εθνικό (Βουλή).

WE_expand

Ποια συμπεράσματα έχετε βγάλει μέχρι στιγμής, σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες αλλά και τις τάσεις που καταδεικνύονται από τις δημοσκοπήσεις που οι ίδιοι οργανώνουν; Εκπλήξεις… υπάρχουν;

Σαν γενική παρατήρηση, από τις 8 κατηγορίες θεμάτων του WEPOLITICS (Αθλητισμός, Κοινωνία, Οικονομία, Περιβάλλον, Πολιτική, Πολιτισμός, Τεχνολογία και Τουρισμός), η «κοινωνία» και η «πολιτική» συγκεντρώνουν τις περισσότερες ερωτήσεις. Αν και το γενικότερο συμπέρασμα σχετικά με το κύριο συναίσθημα του κόσμου φαίνεται να είναι η απογοήτευση και η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις, σε πολλά θέματα βλέπουμε να αναπτύσσεται ένας ιδιαίτερα δημιουργικός διάλογος. Μέσα από αντίθετες απόψεις προκύπτουν οι πλέον δημιουργικές λύσεις, που ίσως οι πολιτικοί της χώρας μας να μην έχουν καν σκεφτεί.

AAA_DSC2594__

Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της ιστοσελίδας σας; Τι καινούριο ετοιμάζετε;

Το WEPOLITICS λειτουργεί ήδη πιλοτικά ως κέντρο ερευνών, ανοιχτό σε όλους. Παράλληλα, όσο μεγαλώνει η κοινότητα, θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη τον βασικό μας στόχο: να ακούγονται απόψεις που αφορούν την κάθε μικρή γειτονιά, σε κάθε δήμο και περιφέρεια ολόκληρης της χώρας. Ετοιμάζουμε πολλά νέα features που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά σε αυτό – μείνετε συντονισμένοι στο www.wepolitics.gr !

oloigiaolous


Χωρίς σχόλια on WEPOLITICS: Φτιάξε τη δική σου δημοσκόπηση, πες (επιτέλους) τη γνώμη σου ελεύθερα!

 1. Pingback: Στείλε το δικό σου μήνυμα στην κοινωνία ή τους πολιτικούς με ένα κλικ στο WePolitics!

 2. Καλημέρα σας,
  Πως θα μπορούσα να δημιουργήσω μια δημοσκόπηση σαν το παρακάτω παράδειγμα;
  Ερώτηση : Αν σήμερα είχαμε δημοτικές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Αττικής;
  1) υποψήφιος 1
  2) υποψήφιος 2
  3) υποψήφιος 3
  4) υποψήφιος 4
  5) υποψήφιος 5
  6) υποψήφιος 6
  Πως μπορούμε να διασφαλίσουμε πως κάθε χρήστης θα ψηφίζει μόνο μια φορά;
  Μετά την ψήφο ο κάθε χρήστης να μπορεί να βλέπει τα μέχρι τότε αποτελέσματα.
  Η δημοσκόπηση θα έχει διάρκεια 7 ημέρες

  Σας ευχαριστώ
  Κυριακίδης Χρίστος
  Xkyriak1964@gmail.com

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.